Skip to main content

פריודונטיה

מרפאת השיניים של ד"ר מרסלו שבס

מרפאת השיניים שלך בהוד השרון

מרפאת שיניים של ד"ר מרסלו, פריודונטיה

ניקויים תקופתיים וריפוי מאפשרים לנו לשמור על בריאות החניכיים ולשמור על השיניים לאורך זמן.

פריודונטיה אחראית על הסרת אבנית שיניים, יוזמת המחלה, באמצעות טכניקות היגיינת הפה (ניקוי וריפוי), התחדשות עצם או השתלות חניכיים.

טיפול בדלקת חניכיים, פרי-אימפלנטיטיס, השתלות חופשיות, השתלות חניכיים, ניתוח חניכיים אסתטי, ניתוח גישה לחניכיים, כריתת חניכיים, השתלת חניכיים.

במרפאת שיניים של ד"ר מרסלו, יש לנו שירותי פריודונטיה מקיפים ולכן אנו מטפלים בכל מיני מקרים, גם המתקדמים ביותר.

אם יש לך אחד מהסימנים הבאים, בוא לבקר אותנו:

חניכיים מדממות

נראה לאחר צחצוח שיניים

דלקת חניכיים

אדום וגבשושי.

אוֹדֶם

חניכיים בהירות יותר, בצבע עז יותר

רְגִישׁוּת

אי נוחות במהלך הצחצוח

נסיגת חניכיים

משאירים את שורש השן חשוף

ריח רע מהפה

ריח רע מתמשך מהפה

שאלות תכופות

האם ניתן לרפא דלקת חניכיים?

כן, ניתן לרפא דלקת חניכיים, כל עוד הטיפול מיושם בשלבים הראשונים או המתונים שלו. במקרים בהם הוא מתגלה בשלב מתקדם יותר, נוכל גם להאריך את חיי השיניים. עם זאת, אם ההידרדרות מוגזמת, יהיה קשה לשמור על השן הפגועה ועקירתה עשויה להיות בלתי נמנעת.

כיצד מטפלים במחלת חניכיים?

ביצוע מחקר מפורט של מצב החניכיים של החולה, איסוף הנתונים הקליניים והרדיולוגיים שלו, ובמקרים מסוימים גם הנתונים המיקרוביולוגיים שלו.

בהתבסס על הנתונים שהתקבלו, המומחה לאנדודונטיה יוכל לבצע את האבחנה המתאימה בהתאם למידת המעורבות החניכיים שמציג המטופל. לכל מטופל תהיה פרוגנוזה עצמאית, שתאפשר תכנון הטיפול המתאים ביותר.

הטיפול עצמו:

קשקשת והקצעת שורש, מדובר על הסרת האבנית המחוברת לשורש מתחת לחניכיים. הוא אינו כואב ואינו גורם לדלקת בפני המטופל ומבוצע בהרדמה מקומית.

הערכה מחודשת של התפתחות הטיפול. כחודש לאחר ביצוע האבנית והקצעת השורשים, מוערכת התגובה לטיפול ונקבע אם יש צורך בטיפול נוסף.

אם במהלך ההערכה המחודשת מתגלה התמדה של האבנית באזורים עמוקים מסוימים של השורש, ניתן לבצע ניתוח חניכיים קטן, במטרה להעלים לחלוטין את האבנית ולעצב מעט את עצם המכתשית. ניתוח חניכיים מבוצע בהרדמה מקומית.

שליטה בטיפול. על המטופל להיכנס ללוח זמנים של ביקורי תחזוקה חניכיים (בין אם עבר ניתוח חניכיים או רק גרידות), כל 3-6 חודשים, בהתאם למידת המעורבות החניכיים.

על המטופל לרכוש מידה של מודעות ברמת ההיגיינה, הפחתת צריכת טבק ומזונות מסוימים, שייתן לטיפול סיכוי גדול יותר להצליח. שיתוף הפעולה של המטופל במהלך תחזוקה חניכיים הוא החלק החשוב ביותר.

מהם התסמינים השכיחים ביותר?

דימום חניכיים התסמין הראשון של דלקת חניכיים שיכול לגרום למטופל להיבהל הוא דימום בחניכיים עקב התהליך הדלקתי שמקדם הצטברות רובד חיידקים באזור החניכיים.

רגישות יתר דנטלית: זוהי השפעה הנובעת מחשיפת יתר של השורש, כאשר העצם והחניכיים אובדים.
ניידות: החלק הדנטלי זז בקלות בגלל משטח ההידוק הדל בבסיסו.

טעם רע וריח רע בפה (הליטוזיס): החיידקים הגורמים לדלקת חניכיים משחררים חומרים מסוימים הגורמים להשפעה זו בפיו של החולה. טיפול חניכיים המבוצע היטב מבטל לחלוטין את התסמינים הללו.

האם ניתן לשקם עצם אבודה?

המטרה הכוללת של הטיפול היא לעצור את התקדמות איבוד העצם, שכן מסת עצם שכבר אבדה בדרך כלל לא ניתנת לשחזור.

מסיבה זו עלינו לפעול בהקדם האפשרי, תוך השתלת טיפול חניכיים יעיל ולהימנע מאובדן שיניים כלשהן, למרות שבמצבים מסוימים אנו מסוגלים לשקם עצם אבודה על ידי מריחת מוצרים המקדמים יצירת עצם חדשה, לא הוא הטוניק הרגיל.

האם יש קשר בין הליטוזיס למחלת חניכיים?

ישנם יותר מ-85% מהמקרים של הליטוזיס, חיידקים אנאירוביים הגורמים למחלת חניכיים.

האם טבק משפיע על הצלחת טיפול בחניכיים?

טבק הוא כנראה אחד הגורמים החשובים ביותר להיווצרות והתפתחות של דלקת חניכיים. עם הרגל זה, חולה מעשן מקדם תאי הגנה באיכות נמוכה יותר, כך שחיידקים מנצלים כדי להתקדם.

חולים עם גנטיקה המעדיפים דלקת חניכיים ומחלות חניכיים בכלל ושמעשנים, מכפילים באופן אקספוננציאלי את ההסתברות לפתח ולסבך את המחלה.

למעשנים אין דימום רב כל כך בשלבים הראשוניים של המחלה, עקב התכווצות כלי הדם שמייצר הטבק, ולכן הם עשויים להבחין בתמרורי אזהרה זה מאוחר יותר ולכן, כאשר הם יונחו בידיו של מומחה, זה עלול להיות מאוחר.

מכל הסיבות הללו חשוב שהמטופל העובר טיפול חניכיים יפחית את הצריכה ובמידת האפשר יפסיק לעשן.

האם פריודונטיטיס תורשתית?

דלקת חניכיים יכולה לעבור מהורה לילד. ליכולת של הפרט להיות רגיש יותר או פחות לבעיות חניכיים יש מרכיב תורשתי. מחקרים שונים זיהו גנים לרגישות לפריודונטיטיס.

האם יש קשר בין מחלות חניכיים ומחלות לב וכלי דם או סוכרת?

הזיהום הגורם למחלות חניכיים עשוי לשחק תפקיד תורם בהתפתחות מחלות מערכתיות, כגון סוכרת ומחלות לב וכלי דם.

חולי סוכרת נוטים יותר לפתח מחלות חניכיים ועששת. לכן, אנו ממליצים לגשת לבדיקת חניכיים לפחות כל 3 חודשים.

חשוב לדעת שפריודונטיטיס וסוכרת הן מחלות כרוניות ומורכבות, בעלות קשר דו-כיווני מבוסס. כלומר, שליטה לקויה בסוכרת קשורה לשכיחות ולחומרה מוגברת של דלקת חניכיים, ודלקת חניכיים חמורה קשורה לשליטה גליקמית לקויה.

יש לכם שאלה?
שלום
בואו נדבר
דילוג לתוכן